314 Views

Цікаве про гарячий шоколад

hot-choko

Різдвяний адвент календар. День двадцять третій

У кожного свій смак і вподобання, проте гарячий шоколад полюбляють майже всі. Деякі навіть вважають його не просто напоєм, а справжнім десертом. Особливо, коли його прикрасити маршмелоу чи цукатами. Насолодіться чашечкою корисного та смачного гарячого шоколаду з людьми, яких любите!

Топ-5 рецептів гарячого шоколаду

Для дітей

Інгредієнти: 2 ст. л. меду, 1 ст. л. какао-порошку, 180 мл знежиреного молока або іншого безмолочного продукту, міні-зефірчики за бажанням.

Шоколад зі збитими вершками

Інгредієнти: Молоко – 400 мл, гіркий шоколад – 40 г, цукор – 2 чайні ложки, ванілін – чверть чайної ложки, збиті вершки – 2 столові ложки.

Бразильський гарячий шоколад

Інгредієнти: Чорний шоколад – 50 г, окріп – 100 г, молоко – 200 г, цукор – 40 г, гаряча міцна кава – 25 г.

Мексиканський гарячий шоколад

Інгредієнти: Шоколад – 40 г, молоко -400 мл, палички кориці – 3 штуки, ванільний екстракт – 1 столова ложка.

Бельгійський гарячий шоколад

Інгредієнти: 1 літр молока, 200 г чорного шоколаду, 100 г молочного шоколаду, 1/2 чайної ложки молотої кориці, дрібка солі.

Ви знали, що у шоколаді міститься теобромін, який вважається більш м’якою версією кофеїну і магнію? Ця речовина входить в деякі види транквілізаторів. Мабуть тому, запах шоколаду допомагає розслабитися.

Гарячий шоколад містить комплекс корисних речовин:

Фенілефіламін
Теобромін
Цинк і залізо
Пігмент меланін
Флаваноли
Білки і жирні кислоти
Клітковина і вітаміни

Також має значення не тільки смак шоколаду, але й те, в якому посуді його подають. Вчені з’ясували, що гарячий шоколад смачніший, якщо подавати його в помаранчевих чашках.

Історія появи гарячого шоколаду

Цей стародавній напій виник раніше аніж кава та чай. Вперше напої з какао-бобів були згадані в 770 році до нашої ери в одному зі стародавніх сувоїв. В тропічній Америці какао-боби використовувалися для приготування холодних, часто не підсолоджених напоїв, які не мають практично нічого спільного з нинішнім какао. Ці напої вживали виключно шамани, воїни, знатні чоловіки, а також люди, що готувалися для жертвопринесення. Так як напій містив алкоголь, його не дозволяли вживати жінкам і дітям.

У XVI столітті в Мексику прибув іспанський генерал Ернан Кортес . На банкеті у ацтеків він спробував холодний збитий густий напій з какао з додаванням ванілі, пекучого перцю та інших спецій. Ацтеки цей напій називали «чоколатль». Саме від їх «chocolatl» ми і отримали назву улюбленого смаколика — шоколад. В індіанських племенах цей напій вважався джерелом сили і мудрості. Тому головний вождь ацтеків Мотесум кожного дня випивав величезну кількість напою, який, як він запевняв, молодив його й додавав мудрості.

І коли в Іспанії з’явився напій з какао і сам шоколад, то все, що відносилося до їх приготування, трималося в найсуворішій державній таємниці Іспанського королівства. За порушення і розголошення секретів приготування було засуджено до смертної кари більше вісімдесяти чоловік. Приготуванням шоколаду займалися монахи-єзуїти. З часом вони злегка змінили і доповнили рецептуру, додаючи мед, ваніль, молоко і відмовилися від гострого перцю. Також вони вигадали нагрівати напій, для того, щоб розчинні інгредієнти швидше розчинялися.

Напій оцінили по достоїнству. Він стає популярним в Італії, Австрії, Німеччині, Швейцарії. Гарячий шоколад на десерт стає ознакою відмінного смаку в усьому вищому суспільстві Європи, а також ознакою респектабельності й достатку.

Читаємо англійською

Подаруй своїх близьким можливістю насолодитися смачним зігріваючим напоєм у найкращих англійських традиціях. Читаємо разом з дітьми англійською мовою книгу “Cold Day, Hot Chocolate”

Цей зимовий напій дуже смачний. Спробуйте!

Більше ідей для вивчення англійської мови взимку

315 Views

Цікаве про гарячий шоколад

hot-choko

Різдвяний адвент календар. День двадцять третій

У кожного свій смак і вподобання, проте гарячий шоколад полюбляють майже всі. Деякі навіть вважають його не просто напоєм, а справжнім десертом. Особливо, коли його прикрасити маршмелоу чи цукатами. Насолодіться чашечкою корисного та смачного гарячого шоколаду з людьми, яких любите!

Топ-5 рецептів гарячого шоколаду

Для дітей

Інгредієнти: 2 ст. л. меду, 1 ст. л. какао-порошку, 180 мл знежиреного молока або іншого безмолочного продукту, міні-зефірчики за бажанням.

Шоколад зі збитими вершками

Інгредієнти: Молоко – 400 мл, гіркий шоколад – 40 г, цукор – 2 чайні ложки, ванілін – чверть чайної ложки, збиті вершки – 2 столові ложки.

Бразильський гарячий шоколад

Інгредієнти: Чорний шоколад – 50 г, окріп – 100 г, молоко – 200 г, цукор – 40 г, гаряча міцна кава – 25 г.

Мексиканський гарячий шоколад

Інгредієнти: Шоколад – 40 г, молоко -400 мл, палички кориці – 3 штуки, ванільний екстракт – 1 столова ложка.

Бельгійський гарячий шоколад

Інгредієнти: 1 літр молока, 200 г чорного шоколаду, 100 г молочного шоколаду, 1/2 чайної ложки молотої кориці, дрібка солі.

Ви знали, що у шоколаді міститься теобромін, який вважається більш м’якою версією кофеїну і магнію? Ця речовина входить в деякі види транквілізаторів. Мабуть тому, запах шоколаду допомагає розслабитися.

Гарячий шоколад містить комплекс корисних речовин:

Фенілефіламін
Теобромін
Цинк і залізо
Пігмент меланін
Флаваноли
Білки і жирні кислоти
Клітковина і вітаміни

Також має значення не тільки смак шоколаду, але й те, в якому посуді його подають. Вчені з’ясували, що гарячий шоколад смачніший, якщо подавати його в помаранчевих чашках.

Історія появи гарячого шоколаду

Цей стародавній напій виник раніше аніж кава та чай. Вперше напої з какао-бобів були згадані в 770 році до нашої ери в одному зі стародавніх сувоїв. В тропічній Америці какао-боби використовувалися для приготування холодних, часто не підсолоджених напоїв, які не мають практично нічого спільного з нинішнім какао. Ці напої вживали виключно шамани, воїни, знатні чоловіки, а також люди, що готувалися для жертвопринесення. Так як напій містив алкоголь, його не дозволяли вживати жінкам і дітям.

У XVI столітті в Мексику прибув іспанський генерал Ернан Кортес . На банкеті у ацтеків він спробував холодний збитий густий напій з какао з додаванням ванілі, пекучого перцю та інших спецій. Ацтеки цей напій називали «чоколатль». Саме від їх «chocolatl» ми і отримали назву улюбленого смаколика — шоколад. В індіанських племенах цей напій вважався джерелом сили і мудрості. Тому головний вождь ацтеків Мотесум кожного дня випивав величезну кількість напою, який, як він запевняв, молодив його й додавав мудрості.

І коли в Іспанії з’явився напій з какао і сам шоколад, то все, що відносилося до їх приготування, трималося в найсуворішій державній таємниці Іспанського королівства. За порушення і розголошення секретів приготування було засуджено до смертної кари більше вісімдесяти чоловік. Приготуванням шоколаду займалися монахи-єзуїти. З часом вони злегка змінили і доповнили рецептуру, додаючи мед, ваніль, молоко і відмовилися від гострого перцю. Також вони вигадали нагрівати напій, для того, щоб розчинні інгредієнти швидше розчинялися.

Напій оцінили по достоїнству. Він стає популярним в Італії, Австрії, Німеччині, Швейцарії. Гарячий шоколад на десерт стає ознакою відмінного смаку в усьому вищому суспільстві Європи, а також ознакою респектабельності й достатку.

Читаємо англійською

Подаруй своїх близьким можливістю насолодитися смачним зігріваючим напоєм у найкращих англійських традиціях. Читаємо разом з дітьми англійською мовою книгу “Cold Day, Hot Chocolate”

Цей зимовий напій дуже смачний. Спробуйте!

Більше ідей для вивчення англійської мови взимку